Schedule

Schedule

Write the Docs is more than a conference. Each year we organize a wide range of events so that people can come together, collaborate, and learn from each other in different ways.

All times are in Pacific Time.

Sunday, May 22

The Writing Day will be held in our Online conference platform.

Writing Day

8:00 AM Pacific Time
Platform opens
9:00 AM
Morning introduction - Introduction to Sprints & Project Introductions
9:30 AM
Team up and start working
11:00 AM
Welcome Wagon conference introduction and platform tour
12:00 PM
Lunch Break - Determine length with table
2:00 PM
Welcome Wagon conference introduction and platform tour
5:00 PM
End of Writing Day

Monday, May 23

This is the main event! Hear from lots of interesting folks about all things documentation. We will have talks all day, and unconference sessions running in parallel.

Conference Talks

Talks are around 30 minutes. Most speakers will have a live, moderated Q&A session after each set of 2 talks.

8:00 AM Pacific Time
Platform opens
8:15 AM
Welcome Wagon conference introduction and platform tour
9:00 AM
Write the Docs Team - Community update
9:25 AM
5 minute break
9:30 AM
Unconference Starts
10:00 AM
5 minute break
10:35 AM
5 minute break
10:40 AM
✋ Q&A for the two previous talks
10:55 AM
Coffee break
11:40 AM
5 minute break
12:15 PM
✋ Q&A for the two previous talks
12:30 PM
Lunch Break
1:30 PM
Lightning Talks (30 mins)
2:00 PM
5 minute break
2:35 PM
5 minute break
3:10 PM
5 minute break
3:15 PM
✋ Q&A for the two previous talks
3:30 PM
Day 1 wraps up
5:00 PM
Social Event
7:00 PM
Social Event Ends

Unconference

The unconference sessions run in parallel to the main conference talks.

  • Where: Online conference platform, Chat area
  • Details: Unconference

Social Event

The official Write the Docs social! Further details will be announced later, but expect some music and games, and bring your favorite beverage to your computer :)

  • Where: Spatial chat platform

Tuesday, May 24

And the conference goes on! We are already starting to miss you. ❤️

Conference Talks

Talks are around 30 minutes. Most speakers will have a live, moderated Q&A session after each set of 2 talks.

8:00 AM Pacific Time
Platform opens
9:00 AM
Job Fair Starts
9:30 AM
5 minute break
10:05 AM
5 minute break
10:10 AM
✋ Q&A for the two previous talks
10:25 AM
Coffee break
11:10 AM
5 minute break
11:15 AM
Meetup information session - Get involved locally!
11:40 AM
5 minute break
11:45 AM
✋ Q&A for the previous talk
12:00 PM
Job Fair Ends
12:00 PM
Lunch Break
1:00 PM
Lightning Talks (30 mins)
1:30 PM
5 minute break
1:35 PM
Unconference Starts
2:05 PM
5 minute break
2:40 PM
Closing address
2:55 PM
✋ Q&A for the two previous talks
3:10 PM
Main stage talks done
5:00 PM
Conference ends 😔

Job Fair

We’ll be holding a job fair on Tuesday morning!

  • Where: Online conference platform, Sponsor area
  • Details: Job Fair

Unconference

The unconference sessions run in parallel to the main conference talks.

  • Where: Online conference platform, Chat area
  • Details: Unconference